Acasă, Rețete, Supe și ciorbe

Supă cremă de conopidă (vegan)

Supă cremă se conopidă (vegan)
printfriendly pdf email button md - Supă cremă de conopidă (vegan)

Supă cremă de conopidă (vegan)

Timp de pregătire

15 minute

Timp de preparare

45 minute

Timp total

60 minute

Porții: 6 – 8 porții

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie
  • 2 cepe roșii mari
  • 4 căței de usturoi
  • 40 g caju crud (trebuie pus la hidratat cu cel puțin 3 ore înainte de prepararea supei)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 căni de apă caldă sau supă de legume (de preferat)
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță praf de ghimbir
  • 2 linguri nutritional yeast (opțional)
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Conopida se desface în buchețele mici și se spală foarte bine în apă rece.

Ceapa și usturoiul se curăță, spală și se taie mărunt.

Într-o oală se pun cele 2 linguri de ulei de masline și se călesc ceapa și usturoiul până se înmoaie. Se vor căli la foc mic pentru a nu se arde.

Se adaugă conopida, frunza de dafin și cele 8 căni de apă caldă sau supă de legume. Se fierbe totul la foc mediu pentru 20 – 25 de minute.

Când conopida este fiartă, se i-a oala de pe foc, se scoate frunza de dafin și se dă puțin la răcorit.

Se adaugă cajuul, 1 linguriță de praf de ghimbir și 2 linguri de nutritional yeast (opțional).

Se pasează conținutul ei cu un blender până când se obține o supă fină și cremoasă.

Se adaugă sare și piper după gust .

Supa cremă de conopidă se poate servi cu fulgi de chili, crutoane sau pâine prajită.

Notă:

Pentru o textură mai fină, supa se poate trece printr-o sită deasă.

Dacă supa este prea groasă se mai adauga puțină apă sau supă de legume.

Eu am servit supa cu fulgi de chili. Ador mâncarea picantă! 🙂

 

Tagged , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *