Acasă, Paste, Paste sărate, Rețete

Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)
printfriendly pdf email button md - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

Că iubesc pastele nu e o noutate. Așa că azi am pregătit o nouă rețetă de paste de care sunt foarte încântată și anume Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan). Pentru acest tip de paste poți folosi ce ciuperci vrei. Eu azi le-am pregătit cu ciuperci pleurotus. Îmi place foarte mult textura acestor ciuperci. Sosul obținut îl poți folosi pentru 2 sau 3 porții de paste carbonara (în funcție de cât de cremoase vrei să fie pastele). Unii preferă pastele carbonara cu mai mult sos, alții cu mai puțin. Mai jos ai rețeta.

spaghete carbonara ciuperci pleurotus vegan1 768x1024 - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

spaghete carbonara ciuperci pleurotus vegan2 1024x1024 - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

spaghete carbonara ciuperci pleurotus vegan3 768x1024 - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

spaghete carbonara ciuperci pleurotus vegan4 1024x768 - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

spaghete carbonara ciuperci pleurotus vegan5 1024x768 - Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)
Timp de pregătire: 
Timp de preparare: 
Timp total: 
Porții: 2 - 3
 
Ingrediente
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • 300 gr paste (poți folosi orice tip de paste)
  • 100 gr caju crud (hidratat 30 de minute în apă fierbinte)
  • 1 ceapă albă medie, tocată mărunt
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 cană lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale)
  • 50 ml vin alb sec
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 lg ulei de cocos
  • 2 lg busuioc mărunțit
  • 1 lgț pătrunjel uscat
  • sare
  • piper (din belșug)
Mod de preparare
  1. Curăță, spală și toacă ceapa, respectiv zdrobește usturoiul.
  2. Spală și toacă ciupercile pleurotus.
  3. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Folosește ce tip de paste dorești.
  4. Cu ajutorul blenderului mixează cajuul hidratat împreună cu zeama de lămâie și laptele vegetal până obții un sos cremos.
  5. Pune ceapa la călit în uleiul de cocos pentru 2 minute, la foc mic.
  6. Adaugă apoi ciupercile pleurotus împreună cu usturoiul zdrobit, busuiocul mărunțit, pătrunjelul uscat, sare și piper și lasă la călit pentru 10 minute, la foc mic. Amestecă din când în când.
  7. Toarnă vinul și lasă să se gătească 5 minute.
  8. Adaugă apoi sosul de caju și mai lasă pe foc pentru încă 5 minute.
  9. Într-un final adaugă și pastele fierte și mai lasă pe foc 3 minute.
  10. Se servesc fierbinți. Eu am presărat deasupra fulgi de nutritional yeast.

 
Vezi ultima rețetă: Ciocolată cu orez expandat și unt de caju (vegan) aici.

 

Tagged ,

4 thoughts on “Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan)

  1. Si mie imi place mai mult si textura si gustul ciupercilor Pleurotus fata de celelalte. Mai sunt champignon ala brune. Parca si alea au ceva gust. As incerca si eu reteta asta, dar mi-e ca mi-o pune domnul Dragomir in cap 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe: