Condimente și îndulcitori

A – Z

C

Curry

curry 1024x768 - Condimente și îndulcitori

Curry este un amestec de condimente de orginine indiană. Condimentele care se pot regăsi în acest amestec sunt: piper, cuişoare, ghimbir, curcuma, usturoi, ceapă, cardamom, coriandru, chimen, scorțișoară, ardei iute, fenicul, sare, semințe de muștar, nucşoară etc.

G

Garam masala

garam masala 1024x768 - Condimente și îndulcitori

Garam masala este un amestec de condimente și se folosește în special la prepararea curry-lor în bucătăria indiană.

  • “Masala” înseamnă condimente
  • “Garam” înseamnă fierbinte, picant

Se spune că în India fiecare familie are propria rețetă pentru acest amestec de condimente. Condimentele care se pot regăsi în acest amestec sunt: chimen, piper negru, nucșoară, scorțișoară, cardamom, cuișoare, ghimbir, frunze de dafin zdrobite, curcuma, semințe de muștar alb, seminţe de schinduf etc. Garam masala este indicat a se utiliza în cantități mici și doar spre sfârșitul preparării mâncării, deoarece are o aromă puternică.

M

Melasă

melasa 1024x768 - Condimente și îndulcitori

 N

Nutritional yeast

Nutritional yeast 1024x768 - Condimente și îndulcitori

Nutritional yeast este denumirea în limba engleză pentru fulgii de drojdie de bere inactivată.  În contact cu orice lichid, fulgii de drojdie se vor dizolva rapid. Gustul acestor fulgi aduce foarte mult cu cel al brânzei și de aceea este un condiment foarte apreciat de adepții regimului vegan și vegetarian. Are un conținut bogat de vitamina B (dar nu și vitamina B12).

Z

Zahăr de cocos

zahar cocos 1024x768 - Condimente și îndulcitori