Acasă, Pizza, Rețete

Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Pizza cu ceapă caramelizată, ananas, ciuperci, măsline, roșii cherry și rodie
printfriendly pdf email button md - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan1 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Dacă tot a fost zi liberă azi, m-am gândit că merităm un mic răsfăț culinar. Și am pregătit o delicioasă Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan). Am făcut aluat pentru 4 pizza, dar azi am pregătit doar 2 pizza. Celelalte 2 bucăți de aluat le voi congela. Vor prinde bine într-o zi când voi avea mai puțin timp la dispoziție pentru gătit.

Este primă dată când fac pizza cu făină integrală de grâu și sunt foarte mulțumită de rezultat. De asemenea este prima dată când fac pizza cu ceapă caramelizată și sunt de-a dreptul încântată. Pe viitor mă voi gândi și la alte combinații de pizza, printre care să se regăsească ceapa caramelizată… cu ananas poate și eventual ardei iute… 🙂 Rămâne de văzut…

Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Ingrediente blat:

 • 500 gr făină integrală de grău (sau făină albă)
 • 325 ml apă caldă
 • 7 gr drojdie uscată
 • 1 lgț sare

Ingrediente care se pun deasupra:

 • pastă de roșii
 • ceapă caramelizată
 • fasole roșie boabe de la conservă
 • ciuperci champignon, tăiate felii
 • frunze proaspete de valeriană (sau rucola, sau baby spinach)
 • sare
 • piper

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan4 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Ingrediente pentru ceapa caramelizată:

 • 4 cepe albe, tocate felii 
 • 4 lg ulei de cocos
 • 1 lgț sare
 • 1 lg zahăr de cocos

Mod de preparare ceapă caramelizată:

Curăță, spală și toacă mărunt ceapa.

Într-o tigaie mare pune ceapa la călit împreună cu uleiul de cocos, la foc mic. Acum adaugă și sarea. Ceapa se va căli pentru 30 de minute. După 20 de minute se adaugă lingura de zahăr de cocos și se mai lasă la călit pentru încă 10 minute. În tot acest timp va trebui sa amesteci din când în când. Adăugarea zahărului este opțională.

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan2 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan3 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Mod de preparare:

Vezi aici cum se pregătește aluatul de pizza.

Cantitățile ingredientelor le stabilești tu, după preferință și în functie de câte pizza pregătești. 

După ce aluatul a crescut…

Preîncălzește cuptorul la 220°C.

Transferă una din cele 4 bucăți pe blatul de lucru. Vei avea nevoie și de puțină făină pentru a modela aluatul. Poți întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor sau cu ajutorul mâinilor.

Adaugă peste aluat următoarele ingrediente: pasta de roșii, ceapa caramelizată, fasolea roșie boabe și ciupercile.

Asezonează cu sare și piper.

Dă la cuptor pentru 7 minute. 

Scoate pizza din cuptor și presară deasupra ei frunze proaspete de valeriană. De asemenea poți presăra deasupra pizzei și fulgi de nutritional yeast. 

Eu am servit pizza cu fulgi de nutritional yeast și ardei iute. 

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan5 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan6 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan7 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan8 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan9 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan10 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

pizza ceapa caramelizata ciuperci fasole rosie boabe valeriana vegan11 1024x768 - Pizza cu ceapă caramelizată, ciuperci, fasole roșie boabe și frunze de valeriană (vegan)

Vezi ultima rețetă: Pastă de fasole roșie cu capere (vegan) aici. 
Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *