Acasă, Gustări, Gustări sărate, Rețete

Pastă de năut – Humus (vegan)

Pasta de naut - humus (vegan)
printfriendly pdf email button md - Pastă de năut - Humus (vegan)

Pastă de năut – Humus (vegan)

Timp de pregătire

5 minute

Timp de preparare

5 minute

Timp total

10 minute

Porții: 4 – 6 porții

Ingrediente:

  • 240 g năut la conservă
  • 2 linguri tahini (pastă de susan)
  • 3 caţei de usturoi sau mai mult după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • zeama de la o lămâie
  • ½ linguriţă chimion măcinat sau mai mult după gust (opţional)
  • ¼ cană de apă sau mai mult dacă este necesar
  • sare
  • piper

Servire:

boia dulce sau iute, fulgi de chili, seminţe (de susan, de in, de dovleac , de floarea soarelui) , pâine proaspătă sau pâine prăjită, focaccia, lipie, legume proaspete tăiate bastonaşe (ardei, morcovi, ţelină verde, castravete) etc.

Mod de preparare:

Boabele de năut se scurg foarte bine, dupp care se pun într-un blender, împreună cu celelalte ingrediente (pasta de susan, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, zeama de lămâie, chimionul, sarea şi piperul). Se mixează bine ingredientele până se obţine o pastă cremoasă. Dacă pasta este prea densă, se mai adaugă puţină apă.

Humusul trebuie gustat pe masură ce este preparat. În cazul în care mai este nevoie se mai adaugă sare, piper, usturoi, lămâie…după gustul fiecăruia.

Când se obţine gustul şi consistenţa dorită, se pune humusul într-un bol şi se ornează după pofta inimii.

Vezi ultima rețetă: Supă cremă de conopidă (vegan) aici.
Tagged , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *