Acasă, Feluri principale și garnituri, Rețete

Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)

Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)
printfriendly pdf email button md - Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)

De câte ori ți s-a întâmplat să te hotărăști asupra unui fel de mâncare și când să te pui pe treabă constați că îți lipsește un ingredient sau ai prea puțin? Ups… Asta am pațit eu azi. Dimineață m-am gândit ca atunci când mă întorc de la servici, să pregătesc rapid o Mâncare de Mazare cu morcovi si migdale coapte (vegan). Toate bune și frumoase vorba aia… ajung acasă și când să mă pun pe treabă surpriză… constat că nu am mazare suficientă… aveam doar jumătate de borcan… caut în congelator știind că trebuie să am mazare congelată. Într-adevar… aveam mazăre congelată dar doar jumătate de porție. 🙂 Ce să mă fac acum? Nu mai puteam da înapoi și nu eram pregătită „psihic” pentru o altă rețetă. 🙂 Așa că am hotărât să folosesc atât mazărea la borcan cât și cea congelată. Azi gătesc cu jumătăți de măsură. Să vedem ce-o ieși. 🙂

 Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)

Timp de pregătire

15 minute

Timp de preparare

20 minute

Timp total

35 minute

Ingrediente:

  • 350 gr mazăre la borcan / congelată / proaspătă
  • 2 morcovi, tocați felii subțiri
  • 1 ceapă albă, tăiată felii subțiri
  • 2 pumni de migdale decojite, coapte
  • 100 ml lapte vegetal
  • 2 lg unt de migdale
  • 1 lg nutritional yeast
  • 1/2 lgț fulgi de chili
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 200°C. Dacă ai migdale deja coapte atunci sări peste acest pas. Adaugă migdalele și lasă-le câteva minute.

Curăță, spală și toacă ceapa și morcovii.

Pune la călit ceapa, în puțină apă, la foc mic, pentru 5 minute. Adaugă puțină sare peste ceapă.

După ce au trecut cele 5 minute adaugă morcovul și lasă la călit tot pentru 5 minute, la foc mic. Dacă cumva s-a evaporat apa, mai adaugă.

Adauga jumătate de cană de apă fierbinte, cât să acopere morcovii și ceapa și lasă să se gătească la foc mediu pentru aproximativ 7 minute.

Apoi adaugă și restul ingredientelor: mazărea, migdalele coapte, laptele vegetal, untul de migdale, fulgii de nutritional yeast, fulgii de chili, sarea și piperul. Mai lasă pe foc 3 minute.

Se servește fierbinte, ca atare sau cu orice altceva dorești.

Eu am servit cu Soia prăjită (vegan). Vezi rețeta aici.

mancare mazare morcovi migdale coapte vegan2 1024x768 - Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)

mancare mazare morcovi migdale coapte vegan3 1024x768 - Mâncare de mazare cu morcovi și migdale coapte (vegan)

Vezi ultima rețetă: Soia prăjită (vegan) aici.
Tagged , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *