Acasă, Feluri principale și garnituri, Rețete

Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)
printfriendly pdf email button md - Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

mancare cartofi dulci ciuperci mazare vegan1 1024x768 - Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

mancare cartofi dulci ciuperci mazare vegan2 1024x1024 - Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

mancare cartofi dulci ciuperci mazare vegan3 1024x768 - Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

mancare cartofi dulci ciuperci mazare vegan4 1024x768 - Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)

Mâncare de cartofi dulci cu ciuperci şi mazăre (vegan)
 
Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi dulci, tocaţi cuburi
  • 300 gr ciuperci champignon, tocate în 4
  • 200 gr mazăre de la borcan
  • 1 ceapa albă, tocată mărunt
  • 2 lg pastă de roşii (sau bulion)
  • 2 lg nutritional yeast (opţional)
  • 1 lgţ boia dulce
  • 1 frunză de dafin
  • mărar (eu am folosit mărar congelat)
  • 2 lg amidon de porumb (opțional, dacă vrei să obții o consistență mai cremoasă)
  • sare
  • piper
Mod de preparare
  1. Curăţă, spală şi toacă legumele.
  2. Călește ceapa în puțină apă, pentru 5 minute, la foc mic. Adaugă puțină sare peste ceapă. Când ceapa s-a înmuiat puţin, adaugă şi boiaua.
  3. Adaugă cartofii în oală împreună cu frunza de dafin. Toarnă apă cât sa cuprindă cartofii şi adu la fierbere, la foc mare. Când începe să fiarbă, redu focul şi lasă să se gătească la foc mediu. Poți adauga apă mai puțină sau mai multă. Dacă adaugi apă mai multă și la sfârșit vrei să obții o zeamă cu o consistență ușor cremoasă atunci dizolvă 2 lg de amidon de porumb în 2 lg cu apă și adaugă în mâncare.
  4. Când cartofii sunt pe jumătate fierţi, adaugă ciupercile, mazărea, pasta de roşii, fulgii de nutritional yeast și amidonul (dizolvă amidonul de porumb în două linguri cu apă rece şi adaugă în mâncare).
  5. Lasă pe foc până când cartofii sunt fierţi.
  6. Stinge focul şi adaugă mărarul.
  7. Asezonează cu sare şi piper.

 
Vezi ultima rețetă: Paste carbonara cu ciuperci pleurotus (vegan) aici.

 

Tagged , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rate this recipe: