Acasă, Rețete, Sosuri

Maioneză cu caju și agar agar – fără ulei (vegan)

Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)
printfriendly pdf email button md - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan0000 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

Bineînțeles că am savurat de îndată această Maioneză cu caju si agar agar – fără ulei (vegan)Am adăugat puțin praf de usturoi, sare și oregano și a rezultat un topping minunat pentru bruschete.  Poți adăuga orice alte condimente preferi… poți adăuga lămâie, busuioc, cimbru, chili… ce-ți trece prin cap și ce îți place. 

Peste maioneza vegană am adăugat cuburi de roșie, sare, piper și câteva capere. Delicios… 🙂

maioneza caju agar agar fara ulei vegan000 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan0 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

Maioneză cu caju și agar agar – fără ulei (vegan) 

Timp de pregătire

8 minute

Timp de preparare

2 minute

Timp total

10 minute

 

Ingrediente: 

Mix 1:

  • 1 cană lapte vegetal (eu am folosit lapte de migdale)
  • 2 lg oțet de mere
  • 1/2 lgț praf de muștar (eu am avut boabe de muștar pe care le-am măcinat în râșnița de cafea)
  • 1 1/2 lgț sare
  • 50 gr caju crud, hidratat

Mix 2:

  • 10 lg apă rece
  • 1/2 lgț praf agar agar
  • 3 1/2 lg amidon de porumb (sau amidon de grâu)

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele mixului 1 în blender și mixează până se omogenizează.

Separat, într-o tigaie de mici dimensiuni, amestecă cele 10 linguri de apă cu praful de agar agar. Lasă amestecul să stea câteva minute. Pune compoziția de apă și agar agar pe foc, adaugă amidonul de porumb și amestecă până când se îngroașă și devine translucid. Ar trebui să stea pe foc maxim 2 minute. Amestecă în continuu.

Toarnă mixul 2 în blender peste mixul 1. Mixează până capătă o consistență cremoasă.

Strecoară maioneza printr-o sită deasă (opțional) într-un bol sau borcan și dă-o la frigider pentru câteva ore pănă se întărește.

Se pastrează la frigider până la 2 săptămâni.

Notă: 

Dacă observi că maioneza nu a ajuns la consistența dorită de tine după câteva ore, pune iar compoziția pe foc pentru încă 2 minute. Praful de agar agar trebuie gătit cel puțin 2 minute, în caz contrar maioneza nu se va întări.

Am preluat această rețetă de maioneză vegană fără ulei de la Bryanna (http://veganfeastkitchen.blogspot.ro/2013/07/my-low-fat-vegan-mayo-with-no-extracted.html). Vezi rețeta ei aici.

P.S. Thank you Bryanna for posting this amazing recipe!

maioneza caju agar agar fara ulei vegan1 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan2 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan3 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan4 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan5 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

maioneza caju agar agar fara ulei vegan6 1024x768 - Maioneză cu caju și agar agar - fără ulei (vegan)

Vezi ultima rețetă: Sos de roșii și morcovi (vegan)  aici.
Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *