Despre mine

Bună,
 
Numele meu este Alina şi am 32 de ani.
 
De ce am ales un stil de viaţă vegan? 
 
În urmă cu 3 luni şi 1 săptămână am decis să îmi schimb „puţin” stilul de viaţă. Am hotărât să renunţ la consumul de carne. În urmă cu vreo 12 ani am mai renunţat la carne pentru aproximativ 2 ani de zile, după care am reintrodus-o în alimentaţia mea. De ce am facut asta? Zău că nu ştiu. Nu am fost niciodată o mare iubitoare a cărnii şi totuşi am revenit la ea. Bun. Să ne întoarcem în prezent. 🙂
 
De ce am hotărât să renunţ la carne iar? Pentru că nu nu eram mulţumită de cum mă simţeam. Întotdeauna aveam senzaţia de „prea plin”, energia era destul de scazută şi mă simţeam obosită psihic. Decizia a fost luată spontan. Am spus „de azi nu mai mănânc carne” şi aia a fost. Anul trecut am avut un an foarte aglomerat, cu provocări atât în viaţa personală cât şi în cea profesională… întotdeauna am fost pe fugă, mâncam destul de des la fast-food, mâncam dulciuri (indiferent de oră) şi toate astea le resimţeam. 
 
Odată luată decizia, am început să citesc pe internet ce înseamnă o alimentaţie fără carne, care sunt avantajele, dezavantajele…şi din articol în articol, din documentar în documentar, am aflat mai multe despre stilul de viaţă vegan. Recunosc sincer că nu ştiam foarte multe despre ce înseamnă să fii vegan. Urmăresc de multă vreme youtuberi care au acest stil de viaţă, dar niciodată nu mi-am pus întrebări legate de acest aspect. Îi admiram şi atât. Respect decizia fiecărui om fără a pune întrebări. Aşa am aflat că produsele lactate şi ouăle nu sunt sănătoase pentru om. Recunosc cu mâna pe inimă că am fost oarecum luată prin surprindere. Când mă gândesc cât de mult iubeam omleta, brânzeturile, în toate variantele posibile… de mică am fost crescută cu lapte, brânză, ouă, carne şi niciodată nu am pus la îndoială alegerile parinţilor în ceea ce ne priveşte pe noi copiii. Dar acum, după ce am luat cunoştinţă de acest stil de viaţă, am decis să schimb ceva. Nu înseamnă că m-a convins 100% ceea ce am citit, dar mi-a dat de gândit. Aşa că am hotărât să încerc pe pielea mea şi să văd ce se întamplă.
 
Şi uite aşa, am început să caut mai multe informaţii. Am citit şi mai multe articole şi am vazut toate documentarele ce le-am putut găsi. Efectiv devoram tot ce găseam pe acest subiect. Astfel că, am decis că voi adopta şi eu un stil de viaţă vegan. Tranziţia am făcut-o treptat şi asta din cauză că mai aveam prin frigider câteva brânzeturi speciale pe care vroiam să le savurez pentru „o ultimă dată”. 🙂 Doar nu era să le arunc la gunoi?! 🙂
 
 
Cum a luat naştere acest blog?
 
De ceva vreme mă tot bătea gândul să îmi fac un blog, dar nu aveam idee despre ce anume să scriu. Pe lângă asta evident că mă gândeam că nu mă pricep la scris, că nimeni nu va citi ce voi scrie eu…efectiv mă descurajam singură. Până într-o zi…asta se întâmpla la o lună de zile de când am decis să îmi schimb stilul de viaţă… îmi amintesc că era într-o sâmbătă dimineaţă, toată noaptea m-am zvârcolit prin pat şi mă gandeam că vreau să fac un blog dar nu ştiu despre ce să scriu…am adormit într-un final…m-am trezit destul de devreme şi am hotărât: „azi imi fac blog” (nu ştiam exact cum şi de unde sa încep dar până la urmă i-am dat de cap).
„Ok. Fac un blog, dar despre ce voi scrie?” 
Fiind la început de drum cu acest stil de viaţă, m-am gândit că mi-ar fi de mare ajutor să am un loc unde să păstrez reţetele încercate de mine de-a lungul timpului. Nu mă obosesc să ţin minte reţete, cantităţi, ingrediente şi atunci am hotărât că blogul meu va fi cu şi despre „reţete vegane”. Nu am fost niciodată o bună gospodină. Întotdeauna am încercat sa stau cât mai puţin prin bucătărie, să gătesc ceva rapid şi să plec repede de acolo. Niciodată nu am urmat o reţetă cap coadă. Întotdeauna a trebuit să scot ceva sau să adaug altceva, să improvizez. Asta fac şi acum. Improvizez aproape în fiecare zi. Mă găndesc zilnic la tot felul de combinaţii, care se mai întamplă câteodată (în special cu deserturile) să nu îmi iasă din prima. 🙂 Dar învăţ, învăţ şi iar învăţ.
 
De aici şi numele de „jurnalvegan”. E jurnalul meu care cuprinde reţete vegane, încercate de mine în tot acest timp. Am un drum lung în faţă, îmi doresc să experimentez cât mai multe reţete şi să învăţ să combin cât mai multe ingrediente şi condimente. Dacă crezi ca îţi este la îndemână şi vrei să încerci una dintre reţete, cu atât mai mare bucuria pentru mine. Vei gasi reţete flexibile şi uşoare, care sper să te atragă şi să le încerci.
 
Sper să nu te fi plictisit cu descrierea mea. Nu mă aşteptam să se adune atâtea rânduri. 🙂 Pe viitor îmi doresc să scriu şi despre efectele resimţite de mine odată cu adoptarea acestui stil de viaţă. În momentul de faţă mi-e mult mai uşor să scriu o reţetă, comparativ cu un articol pe alt subiect. Am impresia că nu mă pricep la scris, dar în acelaşi timp este ceva ce îmi doresc să îmbunătăţesc şi ştiu că doar cu practică şi cu multă muncă pot evolua. 
 
Te îmbrăţişez cu drag.