Acasă, Feluri principale și garnituri, Rețete

Curry de linte cu ciuperci (vegan)

Curry de linte cu ciuperci (vegan)
printfriendly pdf email button md - Curry de linte cu ciuperci (vegan)

Curry de linte cu ciuperci (vegan)

Timp de pregătire

10 minute

Timp de preparare

16 minute

Timp total

26 minute

Porții: 4 porții

Ingrediente:

  • 2 conserve de linte de 400 gr (260 gr net), scurse bine de apă
  • 300 gr ciuperci champignon, tăiate felii subțiri
  • 1 ceapă albă, tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 conservă de lapte de cocos (400 ml)
  • 2 lg ulei de cocos
  • 2 lg piure de roșii
  • 1/2 lgț garam masala
  • 1 lgț curry
  • 1 lgț praf de ghimbir
  • 1 lgț praf de usturoi
  • sare
  • piper

 Mod de preparare:

Curăță, spală și toacă ceapa; curață și zdrobeste usturoiul.

Spală ciupercile și toacă-le felii subțiri.

Pune ceapa la călit în uleiul de cocos pentru 5 minute, la foc mic. Adaugă apoi usturoiul și condimentele (garam masala, curry-ul, praful de ghimbir, praful de usturoi, sare, piper) și lasă la călit pentru 1 minut. Apoi adaugă piureul de roșii, laptele de cocos și ciupercile. Lasă să se gatească pentru 7 minute, la foc mare.

Adaugă lintea și lasă pe foc pentru încă 3 minute. Dacă e prea lichid și vrei să obții un curry mai gros, atunci mai lasă pe foc câteva minute.

Mai adaugă sare și piper dacă e necesar.

Se servește fierbinte cu orez.

 

 curry linte ciuperci vegan2 1024x768 - Curry de linte cu ciuperci (vegan) curry linte ciuperci vegan3 1024x768 - Curry de linte cu ciuperci (vegan)

curry linte ciuperci vegan4 1024x768 - Curry de linte cu ciuperci (vegan)

Vezi ultima rețetă: Supă cremă de porumb și cartofi (vegan) aici.

 

Tagged , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *