Acasă, Feluri principale și garnituri, Gustări, Gustări sărate, Rețete

Chiftele din soia și legume (vegan)

Chiftele din soia și legume (vegan)
printfriendly pdf email button md - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan0 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

Chiftele din soia și legume (vegan)… absolut deliciose. Ușor crocante la exterior și moi în interior. 

Mi-am pregătit rapid o porție de spaghete cu Sos de roșii și morcovi  la care am adăugat câteva chiftele din soia și legume și le-am savurat îndelung… 🙂

Poți savura aceste chiftele alături de o salată, orez, paste, Maioneză sau orice altceva îți este pe plac.

chiftele soia legume vegan00 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan000 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

Chiftele din soia și legume (vegan) 

Timp de pregătire

60 minute

Timp de preparare

60 minute

Timp total

120 minute 

Ingrediente:

  • 200 gr soia granule
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă roșie
  • 4 căței de usturoi
  • 1 lgț praf de usturoi
  • 1 lgț boia de ardei dulce
  • 2 lg nutritional yeast
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pune la fiert 3 litri de apă cu 1 lg de sare. Când apa începe să clocotească, adaugă granulele de soia și lasă-le să fiarbă pentru 15 minute.

Între timp ocupă-te de legume. Curăță și spală toate legumele, apoi fie le dai prin răzătoare, fie le pui pe toate în robotul de bucătărie, mai puțin cartofii.

Cartofii se pun la fiert cu un praf de sare. Când sunt fierți, se scot din apă, se lasă puțin la răcorit, iar apoi se dau prin răzătoare.

Soia odată fiartă se pune la scurs și la răcorit.

Celelalte legume, mai puțin cartofii, se pun la călit, în 2 lg de apă pentru 5 minute la foc mic.

Într-un bol mare se adaugă toate ingredientele: soia scursă foarte bine de apă, cartofii răzuiți, legumele călite și condimentele. Se amestecă foarte bine compoziția până se omogenizează. Adaugă sare și piper după gust.

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Începe să formezi chiftelele.

Tapetează hârtia de copt cu puțin ulei de măsline, să nu se prindă chiftelele. Unge chiftelele cu ajutorul unei pensule cu puțin ulei de măsline.

Dă chiftelele la cuptor pentru aproximativ 25 – 30 de minute. Când s-au rumenit pe o parte se întorc cu o spatulă pe partea cealaltă. 

Eu am facut atât chiftele rotunde cât și chiftele plate. Chiftelele plate le-am aplatizat cu o lingură de lemn.

 chiftele soia legume vegan1 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan2 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan3 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan4 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan5 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan6 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan7 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

chiftele soia legume vegan8 1024x768 - Chiftele din soia și legume (vegan)

Vezi ultima rețetă: Maioneză cu caju și agar agar – fără ulei (vegan)  aici.
Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *