Acasă, Deserturi, Mic dejun, Rețete

Budincă de quinoa (vegan)

Budinca de quinoa cu coacaze
printfriendly pdf email button md - Budincă de quinoa (vegan)

Budincă de quinoa (vegan)

Timp de pregătire

35 minute

Timp de preparare

15 minute

Timp total

50 minute

Porții: 2 porții

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa
  • 2 căni lapte vegetal (eu am folosit lapte de orez)
  • 1 lgţ praf de scorţişoară
  • 2 lg unt de arahide (opţional)
  • 1 lg cacao (opţional)
  • 1 cană de coacăze proaspete sau congelate (eu am folosit coacăze congelate)

Servire: 

scorţişoară, coacăze, migdale, nuci, fructe de pădure, banane, fulgi de cocos etc

Mod de preparare:

Înainte de a fi gătita, quinoa se pune într-o sită deasă şi se spală foarte bine cu apă rece.

După ce seminţele au fost foarte bine spălate, se pun la înmuiat în apă rece pentru 30 de minute. Astfel quinoa va fierbe mai repede.

Se pun cele 2 căni de lapte împreună cu quinoa (scursă de apă) la fiert pentru 15 minute, la foc mediu spre mic şi acoperit, amestecând din când în când. Trebuie avut grijă să nu de-a în foc.

Odată ce au trecut cele 15 minute, se opreşte focul şi se adaugă scorţişoara, untul de arahide, cacaoa şi coacăzele. Se amestecă uşor şi se lasă acoperită cu un capac pentru 10 minute.

Se serveşte atât caldă cât şi rece. Se poate servi la micul dejun sau în orice alt moment al zilei. Se toarnă în boluri şi se serveşte cu scorţişoară, coacăze, migdale, nuci, fructe de pădure, banane, fulgi de cocos etc.

Eu am ales să o servesc rece.

Este important de reţinut că înainte de a prepara quinoa, trebuie să o spălăm foarte bine cu apă rece ( să o frecăm între palme şi să o clătim din abundenţă cu apă), deoarece seminţele au un strat de saponină care le conferă un gust amar.

Notă:

Quinoa se pregăteşte aproximativ la fel ca orezul. Se folosesc 2 parţi de apă la o parte de quinoa. Se fierbe aproximativ 15 minute, până când apa este absorbită de quinoa. După fierbere, este important să lăsăm quinoa să se odihnească pentru aproximativ 15 minute. Astfel quinoa va căpăta o consistenţă mai bună pentru că seminţele se vor separa unele de altele. În caz contrar, seminţele vor fi mai lipicioase.

budinca de quinoa 1 23.11.2017 1024x768 - Budincă de quinoa (vegan)

budinca de quinoa 2 23.11.2017 1024x768 - Budincă de quinoa (vegan)

budinca de quinoa 3 23.11.2017 1024x768 - Budincă de quinoa (vegan)

budinca de quinoa featured image 23.11.2017 1024x768 - Budincă de quinoa (vegan)

Vezi ultima rețetă: Pastă de năut – Humus (vegan) aici.
Tagged , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *