Acasă, Deserturi, Gustări, Gustări dulci, Rețete

Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale (vegan)
printfriendly pdf email button md - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Timp de pregătire

40 minute

Timp de preparare

10 – 12 minute

Timp total

50 – 52 minute

Porții: 23 biscuiți

Ingrediente:

  • 1 cană fulgi de ovăz
  • 1 cană de migdale măcinate crude
  • 1 cană curmale
  • 2 lg unt de arahide
  • 1 lg cacao
  • 1 banană coaptă medie
  • 1 varf de lgț de sare
  • 1 lgț melasă (opțional)
  • 2 lg migdale, bucăți mărunte (pentru ornat)

 Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Scoateți sâmburii de la curmale și apoi puneți-le la hidratat în apă caldă pentru aproximativ 10 minute. După cele 10 minute scoteți-le din apă și storceți-le foarte bine. Eu le-am stors ușor între palme.

În timp ce curmalele sunt la hidratat, ne ocupăm de migdale. Dacă aveți migdale măcinate cu atât mai bine. Eu am folosit o râșniță de cafea pentru a măcina mijdalele.

Toate ingredientele se adaugă într-un robot de bucătărie și se amestecă până obținem o pastă omogenă. Pasta obținută trebuie să aibe consistența salamului de biscuiți. Turnați pasta într-un bol. Dacă vi se pare că pasta este prea lipicioasă, mai adaugați migdale măcinate sau fulgi de ovăz. Folosind cantitățile specificate mai sus am obținut o pastă exact cum mi-am dorit. Nu a trebuit să mai adaug nimic.

Lasați compoziția să se odihnească pentru aproximativ 10 minute.

Se formează biscuiții și se pun în tavă. Eu i-am facut biluțe iar apoi i-am aplatizat între palme. Presărați deasupra biscuiților câteva bucăți de migdale. Apăsați ușor migdalele cu vârful degetelor.

Biscuiții odată formați se dau la cuptor pentru 10 – 12 minute, până se rumenesc puțin. Aveți grija să îi verificați din când în când, pentru a nu se arde. Când sunt gata, se lasă puțin la răcorit apoi se transferă pe o farfurie. Se pot servi imediat.

Acești biscuiți se pot păstra într-o cutie metalică pentru căteva zile sau la frigider pentru o mai lungă perioadă de timp.

Biscuiții se pot consuma la micul dejun sau ca o gustare dulce langă o cană de ceai fierbinte într-o zi friguroasă…sau ploioasă cum este cea de azi. Acești biscuiți pe lângă faptul ca sunt gustoși, sunt și sănătoși.

La mine cu siguranța nu vor rezista câteva zile. Doar dacă triplez cantitatea de ingrediente. 🙂

Notă:

Melasa nu este obligatorie în această rețetă. Eu am folosit melasă pentru că oferă biscuiților un gust deosebit.

În loc de migdale măcinate puteți folosi fulgi de cocos.

Vezi rețeta de Biscuiți cu ovăz și fulgi de cocos aici.

Biscuiti cu ovaz si migdale 13 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 1 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 2 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 3 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 4 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 5 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 6 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 7 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 8 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 9 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 10 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 11 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Biscuiti cu ovaz si migdale 12 30.11.2017 1024x768 - Biscuiți cu ovăz și migdale (vegan)

Vezi ultima rețetă: Paste cu sos de mac (vegan) aici.
Tagged , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *